چگونه بفهمیم واریس داریم؟

اگر با علائم واریس، واریس تشخیص داده نشود، در غیر این صورت برای تشخیص عروق عنکبوتی که علاوه بر اثرات منفی، از نظر زیبایی نیز مشکل ساز هستند، باید به پزشک مراجعه کرد.

برای تشخیص واریس، پزشک در مورد سابقه پزشکی، علائم، عادات سبک زندگی و داروهای مورد استفاده سوال خواهد کرد. پزشک، همچنین معایناتی فیزیکی بر روی پاها و نقاط دارای واریس، برای بررسی علائم آن انجام می‌دهد.

بهتر است بدانید که در صورتی که لازم باشد، پزشک همچنین علاوه بر معاینات، ممکن است برای تایید تشخیص و رد سایر شرایط، آزمایشاتی را تجویز کند. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سونوگرافی داپلر: آزمایشی است که از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از جریان خون در رگ‌ها استفاده می‌کند. این می‌تواند نشان دهد که دریچه‌های شما چقدر خوب کار می‌کنند و آیا انسداد یا رفلاکس (جریان به عقب) در رگ‌ها وجود دارد یا خیر.
  • ونوگرام: این نوع آزمایش که شامل تزریق یک رنگ به رگ‌ها و گرفتن عکس‌برداری با اشعه ایکس برای بررسی میزان عملکرد رگ‌ها است، می‌تواند محل و وسعت وریدهای واریسی و هر گونه عارضه‌ای مانند لخته شدن خون یا زخم را نشان دهد.
  • سایر آزمایش‌ها: پزشک همچنین ممکن است آزمایش خون را برای بررسی شرایط زمینه‌ای که ممکن است باعث ایجاد یا بدتر شدن رگ‌های واریسی شود، مانند دیابت، کلسترول بالا یا اختلالات لخته شدن خون، تجویز کند.