بیماری قلبی چگونه باعث ورم بدن می‌شود؟

قلب یک پمپ عضلانی است که خون را در سراسر بدن به گردش در می‌آورد. خون، اکسیژن و مواد مغذی را به سلول‌ها می‌رساند و مواد زائد و دی اکسید کربن را دفع می‌کند.

فشار خون نیرویی است که خون را از طریق رگ‌های خونی حرکت می‌دهد. وقتی قلب سالم است، می‌تواند فشار خون را بر اساس نیاز بدن تنظیم کند.

به عنوان مثال، هنگامی که ورزش می‌کنید، ضربان قلب شما تندتر و سخت‌تر می‌شود تا خون بیشتری به عضلات شما برسد.

با این حال، زمانی که قلب در اثر بیماری یا جراحت آسیب می‌بیند، نمی‌تواند مانند قبل کارآمد پمپاژ کند. این می‌تواند به چندین مشکل منجر شود که باعث تورم بدن می‌شوند:

1- کاهش جریان خون

زمانی که قلب نتواند خون کافی برای رفع نیازهای بدن پمپاژ کند، ممکن است برخی از اندام‌ها و بافت‌ها اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت نکنند.

این می‌تواند باعث اختلال در عملکرد یا آسیب دیدن آنها شود. به عنوان مثال، اگر کلیه‌ها جریان خون کافی دریافت نکنند، نمی‌توانند مایعات اضافی و مواد زائد خون را فیلتر کنند. در نتیجه مایع در رگ‌های خونی جمع می‌شود و باعث تورم می‌شود.

2- افزایش فشار خون

وقتی قلب نتواند خون کافی را از خود پمپاژ کند، سعی می‌کند با فشار دادن بیشتر، آن را جبران کند. این باعث افزایش فشار داخل حفره‌های قلب و رگ‌های خونی می‌شود.

به همین دلیل، فشار خون بالا می‌تواند به دیواره رگ‌های خونی آسیب برساند و باعث شود آنها نشت کنند. این اجازه می‌دهد تا مایع از رگ‌های خونی و به بافت‌های اطراف نفوذ کند و باعث تورم شود.

3- جاذبه

هنگامی که برای مدت طولانی می‌ایستید یا می‌نشینید، نیروی جاذبه، خون را به قسمت‌های پایین بدن شما می‌کشد. اگر قلب شما نتواند خون کافی را به قسمت‌های بالای بدنتان برگرداند، مایعات می‌توانند در پاها، مچ پاها و پاهای شما جمع شوند. به همین دلیل است که تورم بدن در این نواحی شایع تر و بدتر است.